Mutasd meg, ki vagy.

 2009.09.14. 08:29

Ahogy a minap figyeltem az embereket, elgondolkodtam azon, hogy vajon hogyan lehetne kimozdítani a hétköznapi embereket társas magányukból, elérni náluk, ha ne csak a rohanással legyenek elfoglalva, hogy gondolatban még ne a reggel kávé mellett megnézett emaileikra válaszoljanak, vagy ne a esti mosogatást vizuálizáják, hanem szakítsanak néhány percet önmagukban való mélyedésre.

A design-blogokat tömörítő, a Mazda támogatásában létrejövő utcai gerillakampány éppen ráérzett erre a problémára. Egyenruhába öltözött csapatok róják a város nekünk szegezve a kérdéseket: Mit mond el Rólad a frizurád, a hely, ahol eszel, a telefonod, és még sok más hétköznapi használati tárgy, végül az autód, aminek nem szentelünk elég figyelmet. És valóban, nem is sejtenénk, mennyi mindent árul el az első benyomás. Fontos, és nem csupán a környezetünkre nézve, hanem sajátmagunk számára is. Segít egyensúlyba kerülni, s így szabad utat engedni a kreativitásnak.

A nyilakkal a város több forgalmas pontján találkoztam. Visszanéztek rám a Rádayból és a körútról is. Nem hagyták, hogy elfelejtsem őket. Kezdenek egy elidegenítőleg ható street art akcióra emlékeztetni. Remélem, lesz stencil változata is.

Örülök, hogy a DesignPumpával és a Mindennapibetevővel karöltve blogommal részese ennek az akciónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artsypan.blog.hu/api/trackback/id/tr821388551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása